Menopur 75IE

Menopur bevat twee soorten hormonen: follikelstimulerend hormoon en luteïniserend hormoon. Deze hormonen laten bij vrouwen eicellen rijpen en bevorderen de eisprong. Ook zorgen ze dat een bevruchte eicel zich kan nestelen in de baarmoeder. Bij mannen stimuleren ze de aanmaak van zaadcellen en mannelijke hormonen.

Toepassing van Menopur®
Menopur (menotrofine of humaan menopauzaal gonadotrofine, hMG) is een lichaamseigen zwangerschapsbevorderend product. Het bevat een combinatie van de hormonen gelijk aan de hormonen die een rol spelen in de natuurlijke voortplantingscyclus. Menopur kan door de patiënt zelf worden toegediend door middel van een onderhuidse injectie.

Menopur stimuleert de rijping van eicellen, waardoor het aantal bruikbare eitjes en dus de kans op succes toeneemt. Dit kan gebeuren in het kader van een ovulatie inductie (OI), eventueel in combinatie met intra-uteriene inseminatie (IUI), in-vitrofertilisatie (IVF) of intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) behandeling.

Het toedienen van Menopur bij mannen met een verminderde vruchtbaarheid bevordert de rijping van zaadcellen en de vorming van mannelijke hormonen.

Hoe wordt Menopur® toegediend?
Menopur wordt geleverd in flacons met poeder en ampullen met oplosmiddel. De patiënt bereidt het geneesmiddel en injecteert zichzelf.